Skip to main content
Sloboda

Duševná očista

Nie, nie, nie. Nevstúpil som do sekty, skôr naopak. Aktuálne som už týždeň v karanténe, tak sa venujem veciam, na ktoré som nemal čas. No za posledných 6 týždňov som získal viac času pre seba. Ako?

Pomerne jednoducho. Ak som sa nechcel zblázniť z toho pretlaku informácií, lží, či hnevu, bolo to jediným východiskom. Na konci januára som urobil po debate s priateľkou rozhodnutie, že nebudem plytvať časom a … Odhlásil som sa v telefóne z Facebook-u. Messenger, či správa stránok ostala nezmenená, ale odvtedy nesledujem absolútne žiadne FB príspevky, ani príbehy. A teda nemám takmer absolútny prehľad o tom, čo sa deje.

Úľava i obavy

Teším sa z toho, že už nemusím krútiť neveriacky hlavou nad naivitou a názormi niektorých známych, no takisto už neriešim, čo niekto napíše do diskusie. Zároveň som si však uvedomil, ako vnímajú politiku a situáciu ľudia, ktorí nie sú na sociálnych sieťach, nečítajú noviny a len občas zachytia niečo v správach. Sám vnímam, že v tomto priestore sú v súčasnej situácii ľudia schopní vnímať len „offline“ veci. A paradoxne najviac je vidno, aspoň z môjho pohľadu, ľavicové strany, ktoré rétorikou vedia osloviť nespokojných obyvateľov.

Čo bude ďalej?

Nič extra. Pokračujem v offline režime. Menej mi pípa telefón, na ktorom strávim omnoho menej času. Mám čas čítať, venovať sa deťom či priateľke, alebo práci. Spustil som podpornú cashback stránku, blog prešiel drobnou zmenou, vrátane nového loga, ktoré nie je ešte úplne doladené (hľadám graficky nadaného človeka :)) ), pripravujeme záhradu a tak. A vlastne. Aj tak som v karanténe. Každopádne menej Facebook-u je viac pre človeka 😉 Skúste to aj vy! 😉

eMDi

Blogger, webdeveloper, linuxák, F1 Fan

One thought to “Duševná očista”

  1. Blahoželám, Milan! Veľmi rozumné rozhodnutie. Prajem Ti, nech sa Ti v tomto novom životnom štýle darí. 😉

Pridaj komentár

%d blogerom sa páči toto: