Skip to main content
Co na to mojsejovci

Pán Mojsej. Neklamte a priznajte si prehru!

Posledný októbrový deň som sa zúčastnil natáčania talkshow „Čo na to Mojsejovci“ ako účinkujúci, kde bola téma MojsejFans verzus AntiMojsejovci. Som typ človeka, ktorý skôr než niekoho odpíše, skúsi si to s dotyčným vyrozprávať a predísť tak možnej zbytočnej chybe.

Aj preto som sa prihlásil na výzvu Braňa Mojseja do ich show a priebežne som si premyslel, v čom nemám v súvislosti s nimi jasno a chcem vedieť odpoveď od nich.

Dramaturgia programu mi oznámila, že odovzdám p. Mojsejovi prehlásenie o zisku titulu „Ozajstný Bulo Roka 2007“ v podobe potlačeného CD, ktoré získal vďaka hlasovaniu na svojich antistránkach. Dodali, že on je za podobnú srandu, takže to prijme s humorom … Omyl …

Keď som vkročil do jamy levovej, začal som s nimi diskutovať na niektoré témy, ktoré ma zaujímali, na čo oni (manželia Mojsejovci) reagovali častým odskakovaním od témy, prípadne prekrúcaním mojich slov a pod. Sranda začala až vtedy, keď som Braňovi začal odovzdávať samotné CD … Spustila sa lavína vyhrážok, invektív a zaujímavých slov, ktorá vyvrcholila „výbuchom“ p. Mojseja, zničením ceny a drobným fyzickým atakom na moju osobu s následným vyhodením zo štúdia.

Pár dní na to som sa dozvedel na stránkach denníka Plus 1 deň, že som údajne Braňa Mojseja provokoval, čo popieram, pretože to by vyzeralo úplne inak a letel by som už po prvej minúte.

Dnes som však natrafil na stránkach jeho posluhovača na veľmi vtipnú a klamlivú výpoveď Braňa Mojseja, kde píše samú lož, ktorú chcem uviesť na pravú mieru …

Rozhodne nie som anonymným pisálkom, ako ste to nazvali. Do každej diskusie sa podpisujem svojím pseudonymom, ktorým ma volajú v práci, doma, dokonca už pomaly aj na úradoch. Keď si dáte vyhľadať moje meno na internete, prvý odkaz smeruje na moju stránku. Moje meno ste mohli spoznať aj so signatúr v mailoch, ktoré som Vám písal ešte predtým, než som napísal spot o kauze, ktorú naťahujete už ako sopeľ (pardon za výraz) a vo veľkom ste na ne ani neodpísali aspoň zo slušnosti, no zároveň ste vyhlasovali, ako si píšete so všetkými. Takže nemám dôvod písať anonymne a nemám ani komplexy.

Na margo našej diskusie. Nedošiel som s tým, že sa s Vami idem porátať, to ste chceli možno Vy a zvýšiť si tak svoje ego. Počas rozhovoru ste možno nadobudli dojem, že točím dookola, no to som Vám zakaždým len pripomenul tému, o ktorej chcem hovoriť, lebo ste sa ju snažili zmeniť. Nevedeli ste, čo povedať? Alebo ste nemali scenár? Alebo ste čakali, že dojde niekto, koho sfúknete po prvom pozdrave? Omyl. Ja som veľmi dobre vedel, čo hovorím a bol som len na začiatku. Boli by aj iné témy. Nedali ste mi možnosť.

Slovenská sopka
Po reakcii Braňa Mojseja po odovzdaní CD som presvedčený, že aj na Slovensku máme sopku. Keď niekto nezvládne nával emócií, keď niekto sa bije do pŕs, aký je férový a ZAÚTOČÍ na osobu o 15 rokov mladšiu, nižšiu skoro o hlavu a ľahšiu aspoň o 50 kíl, tomu hovorím zbabelstvo a liečenie si komplexu menejcennosti. Vytasili ste na mňa svoje obvinenia a začali vyhrážky o riešení veci cez súd. Spomeniete si, čo som Vám povedal? Citujem: Kľudne, ja som za každú srandu!. Ešte stále si myslíte, že som stratil slovo a zľakol sa? Nie Braňo. Ďaľší z Vašich mnohých omylov. Takisto neviem, kde ste nabrali, že som nevedel, čo je licencia. Braňo. Ak chcete, rád Vám so zľavou predám licenciu na môj realitný systém. Rád by som však vedel, či máte platnú licenciu na niektorý z platených programov vo Vašom PC .. Okrem tých NEMÁTE ŽIADNU licenciu na Bulo Roka!! Maximálne tak ochrannú známku, ktorú naozaj vlastníte a je platná až do roku 2016, ale bohužiaľ … Nevzťahuje sa na ankety … Aká smola .. Ďaľšou smolou je fakt, že síce NIK nesmie používať čisto slovné spojenie „Bulo roka“ v akejkoľvek svojej kampani, za to pokiaľ je to slovné spojenie doplnené o aspoň jedno podstatné alebo prídavné meno, vtedy sa už NEJEDNÁ o porušenie ochrannej známky, čo sa môžete dočítať aj na stránkach Úradu priemyselného vlastnictva, alebo priamo v patentovej kancelárii na Lietavskej 5, kde ste si podali žiadosť … Takže Vaše tvrdenie, že som sa posral a zozelenel je úplne scestné a ďaľšie dôvody, prečo som nezakročil, poviem už čoskoro vo videoblogu.

Tiež sa mi nepáčia obvinenia, že som Vás urážal. Nepoužil som jediný vulgarizmus a ani jedinú invektívu voči Vám. Na čo? Robíte to sami sebe. Nevhodné výroky? Aha, keď ste nemali argument voči mojím slovám, tak už to bol nevhodný výrok? Takisto si vyprosím výrok náčelník. Totižto neviem kto Vám nabulikal tieto hlúposti do hlavy, ale ostal som v štúdiu po celú dobu natáčania, dokonca keď sa ma režisér Braňo pýtal, či som OK, tak som mu so smiechom odpovedal, že niekto ako Braňo Mojsej ma nevyvedie z miery a tešil som sa, ako ste sa vyfarbili. Nemal som strach a ani som neutrpel šok, čo by Vám vedela polovica ľudí v zákulisí potvrdiť. Ja som bol narozdiel od Vás v pohode … Žiadnu bundu som tiež nezabudol, lebo som došiel v jesennej veste. Nie je síce od Versaceho (ten Váš spanikáril a zdupkal ešte pred natáčaním), ale mne plne vyhovuje a plní svoj účel. Takže ani som neutiekol, ani som sa neposral, ani som nežiadal aby to stiahli (práveže verím v to, že to odvysielajú) a s Vami som určite neprehral … Ale ani neskončil …

UPDATE
Keďže na daných stránkach bol zmazaný v diskusii link na moje stránky s vyjadrením, z dôvodu údajnej reklamy, rozhodol som sa použiť len screenshot daného článku. Nemienim robiť tým pádom reklamu danému portálu (za víkend mal ten portál pomerne vyššiu návštevnosť vďaka tomuto spotu). Takisto poprosím majiteľa portálu o vygenerovanie štatistík referalov od 9.11. do 11.11. z dôvodu vyčíslenia sumy za prekliky a následné zaslanie faktúry.

eMDi

Blogger, webdeveloper, linuxák, F1 Fan

33 thoughts to “Pán Mojsej. Neklamte a priznajte si prehru!”

  1. Bol som na Prednej Hore vtedy ked Brano.Ver mi on nic nehra,on sa naozaj nepretvaruje ,on je naozaj blbec.Rozdaval tam aj svoje CD,riadna palba,keby to spustil u nas na zabave,tak ho zmrzacia.Mimochodom dovtedy som o nom ani nechyroval a skoro som spadol z noh ked som ich videl v telke aj s tou jeho Krasomilou,bozsky pohlad.

  2. Konečne im niekto povedal čo si o nich myslí aj na verejnosti. Mojsej je korunovaný Bulo roka. Televíziu JOJ zahrabávajú.

  3. Max: Mojsej už nie je pre divákov zaujimavý, časť s eMDi-m bude mať najvyšši share, ale určite nie nad 15%. JOJ-ka si serióznych divákov odpudila úchylnosťami ala Vyvolení a v neposlednej rade aj Mojsejovcami, no a tí ostatní ľudia televíziu aj tak nesledujú. Navyše všetko okolo peoplmetrov je len podfuk spolku televízií, aby mohli ťahať milióny od blbých firiem. Poznáš niekoho, kto má doma peoplemeter? Ja nie a verím, že toľko divákov, koľko udávajú peoplemetre v živote ten-ktorý program nesledovalo.

  4. Čau eMDi!
    Pozeral som na stránku http://www.branomojsej.sk na to jeho najnovšie táracie video. Už 3x väčší mail traffic čo tam spomína naznačuje, že sa mu podarilo trochu zdvihnúť vlnu opadnutého záujmu, na ktorej bude on a joj sa snažiť plávať dokiaľ sa bude dať. Určite mu 99% ľudí nadávalo, ale on a JOJ potrebuje akúkoľvek publicitu za každú cenu aby si zdvihli share a takže mu to je asi jedno. Predpokladám že aj JOJ sa bude z toho snažiť vyryžovať maximum, možno divákov pred vysielaním „predžhavia“ cez nový čas napr. s titulkom „Mojsej kopol hosťa talkshow do zadku“ možno Nový čas bude chceť aj s Tebou spraviť interview a pod. Napr. keď mala Kušnírová tú havárku s alkáčom, na titulkách sa to držalo najmenej 2 týždne a pokračovalo to „otvorenou spoveďou“ a ešte otvorenejšou spoveďou atď. Niečo podobné môže byť aj v tomto prípade – humbug, ktorý sa okolo toho asi spraví, im asi hodne share zvýši, a vyšší share sú love pre JOJ aj pre „ozajsného bula“ (a nie malé). To čo si im hovoril Ty, si myslí 99% všetkých ľudí, ale oni obrazne povedané tie poväčšine nelichotivé reči premieňajú na prachy do ich vrecák. Preto si myslím, že jediný spôsob ako dosiahnuť aby prestali špatiť obrazovky je ich ignorovať, share pôjde do hája a potom budú pre hociakú telku nezaujimaví.

  5. B+N sú v podstate chválenkári, ktorí potrebujú okolo seba pritakávačov ako Versače. Dokiaľ to tak je, je pre nich všetko OK. V momente, keď si niekto dovolí niečo namietať, nepoužívajú argumenty (lebo žiadne nemajú, všetko je postavené iba na hustých rečiach) ale snažia sa toho človeka znemožniť, zosmiešniť, zastrašiť alebo akýmkoľvek spôsobom zamedziť tomu aby im ďalej oponoval. Myslia si, že keď majú na sebe drahšie handry, že majú monopol na pravdu. Ale podľa mňa príde na psa mráz, lebo si dosť dobre neviem predstaviť kto si dá takej osobe robiť účtovníctvo a na jeho hudbe sa tiež určite nedajú zarobiť melóny. Mojsejka v tej pročkovej namotávke machrovala že od Markízy dostali 7 melónov, ale vtedy mali sledovanosť a teraz sú už okukaní. Okrem toho dosť naštvali markízákov, tí dajú vždy do rovnakého času niečo čo im odtiahne divákov a so slabými číslami ich JOJka skôr či neskôr niekam pošle a melóny rýchlo dojdu.

  6. Ahoj eMDI, som rad, ze s mojim nazorom, aby si s tym isiel na sud, suhlasi viacero ludi. Myslim, ze som sa ale v predchadzajucej diskusii zle vyjadril.
    Neide ani tak o hanbu, ale o CEST.
    A ta tvoja, ci chces alebo nie, dostala po nose. Kdesi som cital, ze cest je jedina vec, ktoru chlap ma a o ktoru musi bojovat.
    Tiez som niekedy zmyslal systemom, kto je inteligentny, tak chape, ze blbec je BM a kto nie je, tak tomu niet pomoci. Ale sa mi to vypomstilo. Prilis vela blbcov je na m2 u nas.
    Mal som kedysi jeden spor s jednym samozvanym napoleonom ohladom istej veci. Mal ma za blbeho a trasoritku (tak ako o tebe pise BM), a !skala mi po hlave“ dovtedy, kym som sa mu nepostavil a nekopol ho pre zmenu ja, ale tak, ze odvtedy mam od neho pokoj. A ver mi, ze islo o velmi vela.
    F.

  7. predovsetkym chcem vsetkym podakovat za napady a rady a za podporu, maxovi sa ospravedlnit za trochu prisnejsi spam a bad-word filter :))) uz si odbanovany 🙂 budem rad, ked mi napisete mail, nieco pre Vas mam 🙂 a uvidime. nechcem konat, lebo aj na zaklade tychto prispevkov, ktore si moze KTOKOLVEK precitat mozu postrihat cely zaznam v moj neprospech takze to je jeden z dovodov, preco mozno volim vyckavaciu taktiku.

  8. On nebol obyčajný účinkujúci, ale talkmaster. Predstav si, že by napr. v talkshow Davida Lettermana, kde bola pred týždňom Paris Hilton, tá by povedala niečo čo by sa Lettermanovi znepáčilo a on by ju chytil za golier, nakopal do zadku a vyhodil zo štúdia – bol by v momente odpísaný. Alebo taký Jan Kraus – keby ho hosť akokoľvek vytáčal, musel by si zachovať chladnú hlavu, inak by vyzeral pred ľuďmi ako magor.

  9. No na tvem miste bych urcite po odvisilani reportaze sel klidne i do soudniho procesu. Pokud uvidi cela SR to ze te nejaky prihlouply clovek kopl do zadku… je tady nekolik argumentu, ktere jsou naprosto na tve strane:
    – ten clovek je medialne znamy, muze se sam branit v TV atd. – TY NAOPAK muzes jen tady na webu
    – on se chova jako by se ho zakony netykaly, ten clovek neni politik a nema nejakou imunity – tam slo jasne o napadadeni – cili klidne bych ho zaloval…
    Vidim to nasledovne:
    1) jako obcan SR mas sva prava – Brano je poskodil a pokud to jeste odvysila tak ZALOBA JE VICE NEZ JASNA
    2) pokud ti nebyla zpusobene fyz. ujma – bude ti poradem zpusobena psychicka ujma a tam uz jde zalovat i o nahradu skody. Tvy pravnici muzou klidne pozadovat 1.000.000,- Sk a to i proto ze to uvidi ctvrt Slovenska (ackoli ta sledovanost taky nebude nic moc)… Kazdopadne Brano – porusil dle mne zakon. Soud by mel take prihlednou k tomu jak moc uvazovana „pokuta“ zatizi jeho konto… myslim si ze bys mel velkou sanci z toho posuka PRAVEM vysoudit nahradu ujmy!

  10. Tak som konecne videl uputavku. Bol to naozaj suboj Davida s Goliasom. Ani som netusil, ze Mojsej je az taky medved.
    A to moje CD (hlavnu cenu) zabalili v JOJ-ke fakt pekne, to sa musi uznat. Aj ked gycovo, ale to uz k Mojsejovcom patri.

  11. Frankie: to, ze ma nakopal mojsej pre mna hanbou nie je. a sud? neviem ci to u nas nie je limitovane len na nejaku smiesnu sumu.

    Mikibulo: jasan, ze mas podiel 🙂 a ked to blbo nepostrihaju, tak zistis, ze nielen tvoja cena urobila svoje 😉 (nenarazam na provokaciu! ta nebola planovana ani vedome realizovana!)

    Max: ano, prezentoval sa. Pisal som to aj v spote, ze aj aky pomer sil tam bol. Po dalsie bol tiez len ucinkujuci ako my …

  12. Podľa mňa je to hamba len a len Mojsejova. Ono je to vážne psychouš a to extrémne pomstychtivý. Raz som kukol na jeho stránku po tom čo ich Pročko namotal a môžem povedať, že v jeho prechlastanej hlave mu začalo riadne hrabať. Nepríčetne tam vykrikoval, že pročko nedožije do jari, dával žrať akože pročkove kosti psom a pod. Druhá vec je, že pri fyzickom napadnutí už končí sranda a to by mu nemalo len tak prejsť. Na druhej strane sa ako talkshowmaster hrozne zhovadil, chcel kopírovať tých amických ale tam keby nejaký napadol hosťa tak okamžite končí svoju kariéru.

  13. to eMDi : A potom, ked od neho vysudis tem melon, mohol by si mi poslat podiel na zisku (takych 10% by sa mi hodilo), pretoze ten kopanec si dostal len vdaka mne 🙂 a mojej ankete Ozajstny bulo roka.

  14. Aj ked sa hovori, ze kazda hanba 3 dni trva … tento kopanec do zadku prekrocil Rubicon a ma cenu zlata.
    Ked ho odvysiela naplno JOJ-ka, nevahaj. Rath vymaha od Macka facku za 1 milion CZK. Kopanec do zadku a pred celym narodom je hyper-hanba!!!
    Este facka ujde, to robia chlapi medzi sebou … ale kopanec?
    Neber to odo mna v zlom … ale ide o tazky precedens, ktory sa NESMIE opakovat! Mojsejovci su v prdeli so zaujmom u ludi a vymyslaju cokolvek, co prihodi nejaky vacsi share.
    Ale takto?
    Mohol by si mediam aj takto pomoct, ked nevedia pochopit, ze odpad patri do kosa a nie na TV obrazovku. Nabuduce budu na nich curat, prdiet, lebo co by taky marnomyselny BM neurobil pre udrzanie na obrazovke.
    Potupili ludsku dostojnost cloveka … nenechaj to len tak … myslim, ze to vsetci pochopia.

  15. 2 Frankie: priznam sa, uvazoval som nad tym a preberal som to aj so svojim pravnikom. Lenze moj cas je vzacny, nez aby som ho mrhal na manzelov Mojsejovcov. No akonahle podaju oni na mna nieco v suvislosti s trestno-pravnym konanim, bude podany moj podnet v troch bodoch, ktory je predbezne nachystany. Kolegovia podobne ako dnes prvy krat vzhliadli uputavku a vydesene skonstatovali, ze ma celkom slusne nakopol …

  16. Ocuj a preco ho nedas na sud ty? Myslim za napadnutie a pod …. nie som vobec pravnik, ale kopat len tak niekoho do zadku pred celym narodom, si pyta zalobu a vysudenie nejakych xextakov za to.
    Som si isty, ze by pohoreli … skus, nemas, co stratit a k tomu vyjdes ako vitaz …
    Nezabudni na heslo tyzdna : „Na swine – swinsky!“

  17. For Tomas:
    Mne sa ani ta prva reality show nezdala až tak squelá.

    Prvýkrát som o nich čítal kedysi dávno v +7 a boli pre mňa vtedy iba ďalší z množstva rýchlozbohatlíkov. Bežný rýchlozbohatlík 90-tych rokov si kupoval starožitne vyzerajúci nábytok a primontovával si na svoje domy sádrokartónové kópie reliéfov z historických budov v túžbe stať sa akýmsi neofeudálom – Milan Lasica to trefne nazval „podnikateľské baroko“. 🙂

    Potom ale som bol veľmi prekvapený, keď v starých Vilomeninách pustili do svojho baráku ľudí z nejakej chatrče a oni išli bývať na týždeň do tej chatrče. Dosť som nechápal, aj keď tento typ ľudí to môže robiť napr. z „nudy z miliónov“ alebo ak si potrebuje vylepšiť si image medzi pospolitým ľudom, napr. keď sa chystá do politiky. Relácia vraj medzi divákmi vtedy všeobecne zabodovala.

    Potom začali s tou reality show – možno samotný nápad nebol zlý, ale holý nápad bez prepracovaného scenára je v praxi nanič. Rozbehli to s Markízou narýchlo a všetko bolo potom šité horúcou ihlou. Zo začiatku to vyzeralo byť hlavne o tom, ako sa pani podnikateľka odbavovuje na tom, aké hovadiny sú ľudia schopní robiť keď im niekto zamáva dvoma fiktívnymi miliónmi pred nosom, čo jej zjavne robilo dobre. Potom začali niečo nakrúcať, ale keď si dobre spomínam, celé to bol chaos, pravidlá sa menili skoro každý týždeň a nakoniec hrozilo, že to celé krachne, lebo B+N začali trucovať ako malé decká a nakoniec sa rozhádali úplne so všetkými. A podobne dopadli aj ďalšie „projekty“, pretože primárna motivácia bola túžba machrovať s veľa love, drahými handrami a nábytkom a mudrovaním do všetkch vecí naokolo. Niektorí ľudia sa zasmejú, iní sa naštvú, ale všetci pozerajú. A to sú love pre TV z reklamy.

  18. 2 Max: ak sa mi podari, budem to mat v mpg, takze by som ti pripadne dal na pozretie len tu pasaz so mnou 🙂 tym im nezvysis sledovanost :))

    2 B.Viest: odpisane 😉

    2 Tomas Abaffy: problem je aj v nich, co mi povedali ludia, ktori ich poznaju osobne a celkom dobre.

  19. ja si to rad pozriem, sledovanost im moze klesnut od druheho dielu:)

    Mojsejovci boli televiznou kuriozitou, boli fajn pocas prvej reality show, nepochopili vsak, ze boli sezonnou zalezitostou. Proste nieco co je uspesne, ale nie trvacne…

  20. Inak, máš moje uznanie, že si do toho išiel…
    ale aj keď to budú vysielať, ja si to nepozrem, nebudem predsa tým dvom dementom zvyšovať sledovanosť. 🙂

  21. no teda, sa ti cudujem, ze ides diskutovat s takym blbeckom, na druhej strane som zvedavy, ci to vobec odvysielaju

  22. Každý, kto ide s nimi diskutovať, by si mal uvedomiť, že nejde diskutovať s racionálne uvažujúcimi ľudmi prístupnými argumentom, ale ľuďmi prežívajúcimi vnútorný emocionálny konflikt medzi chorobnou ctižiadostivosťou a slabými reálnymi schopnosťami dosiahnuť svoje vysnívané ciele. Taký človek žije napr. predstavou o svojom skvelom speváckom talente, hoci v skutočnosti žiadny nemá. Táto predstava je tak silná, že ju dotyčný považuje za realitu.
    To, čo ty považuješ za reálne argumenty, on považuje za osočovanie, lebo mu narušujú jeho krásnu predstavu, na ktorej sú postavené ďalšie prvky jeho osobnosti, napr. sebavedomie. Toto tí dvaja neustále riešia a médiá sa na tom úspešne priživujú.

  23. mozno aj to, ale to minimalne az v druhom rade. predovsetkym som chcel mat jasno v niecom. ved som to aj pisal v tomto spote.

  24. a to ma aky zmysel ist a stretnut sa s dusevne narusenym blbeckom mojsejom? stalo sa len to, co kazdy normalny clovek vie. ze mojsej je blb. tebe slo o co? o zvysenie popularity? asi.

Pridaj komentár

%d blogerom sa páči toto: