Skip to main content

10 naj udalostí za rok 2007

Drvivá väčšina z nás na prelome rokov bilancuje rok končiaci a dáva si predsavzatia na rok začínajúci. V rámci tradície sa vytvorila reťazovka po slovenských blogoch s cieľom odhaliť tie naj z uplynulého roku.

Pozvánku na ohliadnutie som dostal od Juraja ‚Thomma‘ Masára a priznám sa, že som musel dlhšie rozmýšľať, čo by si zaslúžilo miesto v tejto TOP 10. Keďže som to nevedel zoradiť podľa dôležitosti, urobil som každej udalosti sólo kategóriu. Poďme na to!

1. Pozitívum roka 2007
Je ňou moja priateľka Beruška. Môj prvý vzťah po troch rokoch. Človiečik s dobrým srdiečkom, ktorý ma berie takého, aký som. A to verte, že je to so mnou ťažké. 😉 Ale konečne aspoň opäť chodím do kostola. I keď som tam v lete raz neúmyselne zaspal :)))

2. Práca roka 2007
V septembri som nastúpil do nového zamestnania – OmegaPlus, s.r.o. – ako programátor. Neustály pobyt na voľnej nohe medzi štyrmi stenami mi už začal liezť značne na mozog a potreboval som určitú zmenu. OmegaPlus mala tú výhodu, že v nej pôsobí pár ľudí, ktorých už dávnejšie poznám (ich prekvapené tváre po mojom nástupe stáli za to), čiže neprišiel som do neznámeho. Dokonca ma veľmi prekvapila atmosféra vo firme. Nemáte pocit, že ste medzi kolegami, ale medzi rodinou. Naozaj jedno z mála zamestnaní, kam sa ráno teším. Podobnú firmu, akou je táto na Slovensku tak ľahko nenájdete. Akurát mám občas pocit, že som ju otočil hore nohami :)) (Však uznajte, volať kolegov ženskými krstnými menami je už vážne choré 🙂 ). Som tu maximálne spokojný a momentálne by som nemenil, ani keby som dostal dvojnásobnú ponuku.

3. Blogger roka 2007
Nevedel som, ako to mám pomenovať, ja ním určite nie som. Potešilo ma, že moja doména dostala nový šat i systém, začal som častejšie písať a získal som si pravidelných čitateľov … I keď som občas pekne ľudí nas**l, ale ja som už taký 🙂

4. Operátori roka 2007
Sú dvaja, jeden na mobil, druhý na triple-play. Služby oboch mobilných operátorov ma prestali baviť, hlavne kvalita ich poskytovania, o čom som už párkrát písal, takže využívam po novom mesačný program od O2, s ktorým som zatiaľ veľmi spokojný.
Čo sa týka toho triple-play, ten som si objednal u UPC, keďže mi chello veľmi vyhovovalo a v danej dobe mi pri mojich potrebách balík výhodný telefón – neobmedzený rýchly internet – rozšírený súbor TV sadol ako detská prdelka na šerbel a dodnes som nadmieru spokojný. A predstavte si, zas mi tie hnusoby idu zdvihnúť rýchlosť za nezmenenú cenu 🙂

5. Fraška roku 2007
Asi tak by sa dal nazvať dlhšie trvajúci ošiaľ okolo web2.0 . Kdesi som čítal celkom dobrý článok, že web 2.0 je vlastne len mýtus. Lebo ak si vezmete fakty ako:

– pastelové farby loga
– text musí mať odraz akoby bol na vode
– portál musí mať AJAX
– nezabudnite na text ako BETA v nejakej peknej hviezde

… a podobne, tak to vážne nerobí žiadnu prevratnú novinku. 🙂

6. Vzostup roka 2007
Tých vzostupov bolo viac. Ja sa však zameriam na oblasť open-source a GNU/Linux obzvlášť. Najviac ma potešil príchod novej (štvrtej) stabilnej verzie Debian GNU/Linux s kódovým označením Etch, ktorý je samozrejme aj na mojom počítači, no takisto rozmach nových používateľov linuxu v našich končinách, k čomu má šancu dopomôcť aj „de facto“ slovenské distro Greenie Linux.

7. Talkshow roka 2007
Určite sa ňou stáva relácia ‚Čo na to Mojsejovci?‘. Hlavne preto, že moje pôsobenie v relácii považujem za celkom úspešné a pán Mojsej ukázal svoju pravú tvár a ľavú nohu pri kontakte s mojou zadnou časťou inteligencie. 😉 Daný diel s mojou maličkosťoou bude vysielaný v prvom alebo druhom januárovom týždni na obrazovkách TV JOJ

8. Sklamania roka 2007
Bohužiaľ, nielen tie príjemné veci nás stretávajú v živote, nájdu sa aj tie horšie chvíle. Najmä keď Vás sklamú ľudia, ktorých už nejaký piatok poznáte a urobíte pre nich maximum. Ako odmenu Vás nechajú dobiť alebo sa snažia poštvať proti Vám Vašich kamarátov falošnými tvrdeniami. O to horšie je, keď vďaka snahe im pomôcť dostanete neúmyselne do problémov iných ľudí, na ktorých Vám tiež záleží. Je to však snáď už za mnou a beriem si z toho aj to dobré. Napríklad 5 mesiacov bez kvapky alkoholu (teraz len veľmi občasne a slušnejších množstvách)

9. Presuny roka 2007
V súvislosti s predchádzajúcou kategóriou sem zaraďujem aj presuny počas roka, hlavne ubytovanie. Momentálne bývam už na tretej ulici za posledný rok 🙂 Vážne dobehnem Patrika Hermana z Markízy 🙂 Ešte 4 adresy musím vystriedať aby som ho dorovnal 🙂 Bráško, pozdravujem ťa! 😀

10. Návraty roka 2007
Niektoré priateľstvá skončili, niektoré však ožili. Teraz sa teším z toho, ktoré som obnovil po takmer roku a som z toho veľmi potešený … 😉

Takže určite ako u Vás mnohých, aj u mňa bol uplynulý rok veľmi pestrý. Držme si palce, aby sa nám darilo ešte viac, ale hlavne aby sme sa tešili dobrému zdraviu. Či už tomu vlastnému, alebo ľudí, na ktorých nám záleží!

Podávam štafetu ďalej Váňovi. Zvyšok – ak máte svoj blog a chuť sa podeliť o Vaše naj, jednoducho dajte svoje myšlienky online a link pridajte do komentárov. 😉 P.F. 2008!

eMDi

Blogger, webdeveloper, linuxák, F1 Fan

6 thoughts to “10 naj udalostí za rok 2007”

Pridaj komentár

%d blogerom sa páči toto: