Skip to main content

Chello – načo nám je PIN? Na nič!

V poslednej dobe som si všímal penetráciu internetu, ale aj iných služieb na Slovensku. Mnoho z nich si pri overení a zmene vyžiada dodatočnú formu autorizácie … ktorá je úplne na riť … prečo?

Lebo medveď na 4 je Yogi. Moja mama po predaji podielu spoločnosti Siemens v UPC Slovensko a zvýšení cien paralelne s demagógiou jedného celoštátneho denníka pred niekoľkými rokmi vypovedala zmluvu s dominantným bratislavským káblovým operátorom. Riešenie bolo pomerne jednoduché.

Po mojom návrate z vojny som sa zdravo nasrdil, z vešiaku z čistiarne som vytvoril motýľa, kde som pripojil FM anténu z HI-FI veže a zneužil optickú viditeľnosť veže Kamzík. Výsledok? Dosiahol som pomerne čistý signál TV JOJ, TV Markíza, STV 1, STV 2 aj TA3 … Ale …

— Ale mama si kúpila nový TV príjímač, ktorý riadne zaregistrovala z dôvodu koncesionárskeho poplatku a pred chvíľou spomínaná anténa nepostačovala. Chcel som jej oplatiť jej dobrotu a trpezlivosť z môjho detstva, tak som si povedal, že jej objednám základný súbor od UPC, ktorý budem platiť a jej dostatočne postačuje, na môj variabilný symbol a keďže mám od UPC aj PIN kód, s ktorým mám oprávnenie meniť niektoré služby po telefóne, tak som zavolal na UPC hotline, aby som vykonal objednávku.

Veľmi milo ma zarazil fakt, že túto formalitu musím de facto objednať osobne a podpísať. Čiže vyčleniť čas a vystáť si frontu. OK. Ja som trpezlivý typ človeka, ale toto ma nasralo. Po mojej otázke, na čo vlastne využijem onen spomínaný PIN, tak som podľa odpovede dozvedel, že akurát tak na dve veci. Na nič a na hovno. Pardón za výraz. Ale ako inak by ste reagovali, keď Váš internetový provider od Vás vyžaduje faxom nejakú požiadavku? INTERNETOVÝ!?!? Nestačí to poslať z providerom pridelenej mail adresy, kde si vie v zdrojáku mailu checknúť IP adresu zasielateľa a overiť si ju v systéme, či je pridelená na danú MAC adresu zákazníka? Budem parafrázovať jeden slogan – „Robme veci zasrane komplikovanejšie!“

Nemám nič proti UPC. Som s nimi nadmieru spokojný. Ale táto chujovina ma nadmieru nasrala. Na druhej strane, toto mi porieši môj osobný operátor z UPC, ktorý mi spisoval zmluvu a je viac než ochotný a vyrieši mi X vecí za mňa. Majka – ĎAKUJEM!

eMDi

Blogger, webdeveloper, linuxák, F1 Fan

Pridaj komentár

%d blogerom sa páči toto: