Skip to main content

Politikom už asi úlpne j**e!

Mnohí z Vás si o mne vďaka titulku pomyslia svoje. Paradoxne takmer podobný titulok použilo SME pred pár rokmi na svojomk webe v URL adrese, ale vráťme sa k téme.

Onen spomínaný článok mi padol vďaka titulku viac než vhod. Už pár rokov, i keď nie veľmi významne, pôsobím na scéne siedmej veľmoci. O to viac ma nahnevá, keď máme zviazané ruky. Ako? Politikou a politickými tlakmi.

Netajím sa svojím názorom a kritikou na politiku premiéra Fica a jeho vládneho kabinetu. Nemám problém to povedať súčasným klientom i potenciálnym. Hrám na rovinu a poviem to napriamo. Ak sa niekomu nepáči, že nie som ochotný sa podriadiť demagógii jedného človeka, nech sa páči … Web-firiem je na Slovensku neúrekom.

O to viac ma – s prepáčením – serie, že sa snažia o zavedenie boľševických kultúr. Neviete čo? A čo takto podpora prezidenta o kontrole médií? Že je to málo? Sme ľudia, máme právo na prístup k informáciam, máme právo na slobodu prejavu, máme právo na život. Posledne menované je dokonca jeden z bodov ústavy. Ja osobne nemám rád, keď mi niekto siahne na moje osobné práva, dalo by sa to prirovnať k provokácii býka červeným súknom a ja sa dokážem veľmi kvalitne nahnevať … Prečo? vrátili by sme sa o 18 rokov dozadu. Do doby, kedy som spoločne s rodičmi štrngal kľúčmi a paradoxne si uvedomoval minimálne z tretiny situáciu. Tak ako každý z nás potrebujem mať voľnosť – slobodu – priestor pre sebarealizáciu myšlienok či nápadov a pod. …

Ešte humornejšie mi vyznelo odporúčanie od klienta, nech píšem na VLASTNEJ A MNOU PLATENEJ DOMÉNE svoje články, až keď budem mať maturitu. Áno … Netajím sa tým. Tiahne mi na 25 rokov a nemám, vďaka svojej mladíckej ľahostajnosti, maturitu. Skĺbením viacerých faktorov mam 4 ročníky gymnázia bez maturity. A? Som snáď niečo menej ako ostatní?

Áno? Prečo? Za to, že mnohí majú papier so štátnym symbolom, kde je krásnym písmom napísané ich krstné meno a priezvisko, rodné číslo a 4 hodnoty, ktoré zďaleka nepotvrdzujú ich skutočné kvality? A pritom polovica z nich má možno í-kvé tykve? Pardón … Nemám maturitu … Dohovorím sa pomerne plynule troma svetovými jazykmi, štvrtý sa učím, nerátam jedno slovenské nárečie. Som PHP programátor, ktorý pracuje aj s SQL databázami a ovládava na 80% W3C štandardy, stará sa o Windows based klientské stanice a ako hobby má správu Linux/Unix serverov. … Málo? Ak áno, nepokračujte v čítaní. pre ľudí s Vašou diagnózou nie je ďaľší obsah pre Vás vhodný …

prepáčte, ale toto mi pripomíná boľševické spôsoby a znovuzavádzanie kádrových profilov, čiže opäť budem v nemilosti … Fuck off slovenská pseudo-demokracia! Vivat komunizmus, vivat sledovanie a obmedzovanie slobody., kapitalizmus je môj priateľ – Váš úhlavný nepriateľ!

eMDi

Blogger, webdeveloper, linuxák, F1 Fan

10 thoughts to “Politikom už asi úlpne j**e!”

  1. JuRoot dikes, si fakt profik.. ja som vedel ze to nie je chyba optimalizacie tejto stranky pretoze mi rovnako nesiel cely inet.sk, ale nevedel som cim to je.. odinstalacia ipv6 pomohla. predtym som riesil nieco aj s adminom webhostu inet.sk, ale ten bol uplne spokojny ze inet v opere isiel jemu, a nic ine ho netrapilo, problem zvaloval na mna. fakt dik

  2. osobne si myslim, ze by ti maturita tak velmi zivot nezmenila. nie je to nic prevratne.
    dala si odpoved, preco sa nejak nehrniem do toho aby som si ju dorobil …

    mozno robis chybu v tom ze to vsade tak verejne propagujes
    netajil som to, ale ani nerozsiroval. napisal som to v zapale hnevu. dotycny klient to vedel, kedze ma pozna od detstva …

  3. osobne si myslim, ze by ti maturita tak velmi zivot nezmenila. nie je to nic prevratne. mozno robis chybu v tom ze to vsade tak verejne propagujes, je logicke ze sa ta ludia budu na to iste pytat dookola.

  4. eMDi, skutočne dobrý článok, človeka vie pekne „nakopnúť“ do nového dňa 😉 A tých zasraných boľševikov zas niekam inam…

    boris: Opera má problém s mnohými slovenskými stránkami (nenápadne si urobím PR na inet.sk, grecnar.sk, faster.sk, …) pretože má problém so servermi, ktoré podporujú IPv6. Odskúšali sme to na viacerých počítačoch, keď je v systéme s Operou (<9.5) nainštalovaná podpora pre tento protokol a "cestou" k serveru sa niekde vyskytne IPv4 (napríklad u providera), nedokáže Opera zobraziť stránky. Takže riešenie: dočasne sa zrieknuť podpory IPv6 (ipv6 -uninstall), nainštalovať si zatiaľ beta-verziu Opery 9.5, prípadne používať iný prehliadač.

  5. eMDi co sa rozculujes, aj tak nic nezmenis, kym nevymru babky demoktatky! Aspon si mozes povedat, ze si zil v este celkom slobodnej krajine. O par mesiacov/rokov tu bude presadeny centralny zdravotny register, ISP logovanie mailov a bude zakazane akekolvek sifrovanie.

    To najhorsie nas zatial iba caka. Ak kces naozaj nieco efektivne zmenit, skus si zaobstarat nejaku kvalitnu sniper riffle a ved vies ako… zastrel si svojho politika.

  6. 2 boris: tipujem, ze mas Operu 9.23 … ak ano, problem je inde nez v mojej stranke. tato veriza opery ma problem s viacerymi slovenskymi webmi a zistuje sa preco. a v dobe, ked som robil sablonu pre tuto verziu blogu, tak IE7 som nemal k dispozicii, nakolko nemam kde pouzivat IE, ktore stejne ignoruje W3C standardy a MicroSoft sa snad s vynimkou IE7 este nenaucil robit prehliadace webov. 😉

  7. » „Ach jaj, vy ešte stále používate IE?“
    Ano pouzivame, pretoze v opere nam tvoja stranka ani nenacita, ze? A za to, ze si nevies optimalizovat blog pre IE7, to je fakt smutne, nezhadzuj to na uzivatelov.

Pridaj komentár

%d blogerom sa páči toto: