Skip to main content

Zvláštne fungovanie služieb v T-mobile a e-mailová adresa za 50 Sk

Nejedná sa o veľa služieb, ani o veľke sumy, ide však o princíp. Tento článok bude možno určený skôr pre užívateľov prepaidových programov Easy a Fix.

Pred vyše dvomi rokmi som pri vývoji niektorých systémov začal používať službu MobilMail Extra, keďže som potreboval byť informovaný o systémoch, aj keď som pri nich nebol.

Čo je to MobilMail Extra?

Táto služba, ktorá za mesačný poplatok 40,80 Sk bez DPH posiela rozšírenú SMS notifikáciu o novej email správe na Váš mobil podľa nastavení, je celkom šikovná a „oranžoví“ zákazníci ju nájdu v podobe služby „Môj asistent“.

Ukážka nastavení - do nového okna
Ukážka nastavení – do nového okna

Prvý problém mi však nastal pred vyše rokom. Jedného krásneho dňa som mal len nejakých 30 Sk kredit a práve v ten deň sa služba predlžovala o ďaľší mesiac. Veľké to bolo moje prekvapenie, keď mi došla Flash SMS s informáciou o úprave kreditu a ja som si uvedomil, že som v mínusových číslach. O to viac som ostal prekvapený, keď som zistil, že mi kvôli tejto záležitosti operátor ZABLOKOVAL akékoľvek prichádzajúce SMS správy. Takže keď sa zamyslíte, vyjde Vám z toho nasledovné:

Kvôli spoplatneniu služby, ktorá mi má posielať SMS správy, som sa ocitol v mínusovom kredite, na základe čoho mi operátor zablokoval VŚETKY prichádzajúce SMS …

Vtip? Nie, to je realita. Keď som kvôli tomuto volal do spoločnosti T-mobile, veľmi príjemná operátorka (musím uznať, bola zlatunká a aj sa pousmiala nad „logikou“) mi oznámila, že prichádzajúce SMS sú zablokované pre prípad, že by došli nejaké spoplatnené spätné SMS (SMS hlasovania a pod.), ktoré však vo väčšine prípadov majú svoje skrátené čísla a okrem iného si nemyslím, že je to problém odfiltrovať, aby prechádzali aspoň SMS správy z učastníckych čisiel.

Čas však ubehol a T-mobile zaviedol novinku. Keď nemáte dostatočný kredit, služba sa nepredĺži a dokonca Vám bude zablokovaný prístup do e-mailovej schránky, či už cez web, alebo IMAP poprípade POP3 protokol. Ak však si ani do 15 dní neobnovíte kredit a tým pádom nezaplatíte za službu, dokonca Vám bude zmazané CELÉ e-mailové konto! Nejde tu o peniaze, akoby si niekto mohol myslieť, ide o princíp. Postačila by pritom jednoduchá vec. Aspoň SMS notifikácia o bližiacom sa predplatenom období, podobne ako je to u služby Easy Bonus či Easy Extra (volací tón to nemá takisto). Lebo ak čakáte dôležitú SMS a ste niekde v Hornej Dolnej, kde je signál taký zlý, že hovor nehrozí a nie je poblízku ani bankomat, či zberňa Tipos-u, tak ste v kýbli. 🙂

Ostáva nám len dúfať, že to T-mobile nejak ošetrí a budú opäť všetci raz spokojní ;-). Takže doSMSkovania priatelia!

eMDi

Blogger, webdeveloper, linuxák, F1 Fan

Pridaj komentár

%d blogerom sa páči toto: