Skip to main content

Absencia logiky podaktorých firiem

Denne prichádzame do kontaktu s mnohými firmami, či už aktívne alebo pasívne. O kvalite ich služieb môžeme často len polemizovať a niekedy sa už len nad nimi pousmiať

Už nie raz som kritizoval na blogu niektoré inštitúcie. Dôvody boli rôzne, no najčastejšie sa týkali peňazí – ako inak.

Pred rokom a pol som využil ponuku T-mobile a aktivoval som si Fix. Je to vlastne Easy karta, kde som však zmluvne viazaný pravidelne si dobíjať mesačne kredit vo výške 500 Sk. Ak si nesplníte túto povinnosť do piateho dňa od konca mesiaca, príde Vám upozorňujúca SMS a keď si nedobijete ani po dobu tých zvyšných piatich dní kredit, operátor Vám stopne odchádzajúce hovory i SMS. V pondelok sme šli do Trenčína a podarilo sa mi dostať do mínusu … Užívatelia Easy kariet vedia, čo sa stane .. Správne. Operátor Vám obmedzí príjem SMS správ a zároveň deaktivuje službu Bonus, čiže nemáte sa šancu vyšplhať ani na minimálnu plusovú hodnotu.

Tým pádom mi nedôjde SMS od operátora, aby som si dobil kredit, pretože mi stopol prichádzajúce SMS. Túto záležitosť mi dávnejšie zdôvodnili tým, že takto zamedzia obdržanie spoplatnenej SMS správy. Toto som kritizoval už dávnejšie ale vidím, že za tú dobu to neboli schopní začať filtrovať. Alebo nechceli? S cieľom terorizovať zákazníka? Tým pádom mi je ich služba MobilMail Extra nanič, lebo mi správy na telefón nechodia … Čo spravia, keď si nedobijem kredit? Budú ma obháňať? Fajn, veľmi taktne a rýchlo im poukážem na ich zvláštny systém fungovania systému. Namiesto približovania sa k zákazníkovi sa od neho vzďaľujú.

Aj banka sa utne a nie je to TatraBanka

V súčasnej dobe využívam bankové služby od troch spoločností. Každá banka má svoje pre a proti. Jednou z nich je aj ČSOB, kde mám vedený podnikateľský účet. Spočiatku som bol s nimi veľmi spokojný. Prvé problémy nastali v dobe, keď zavádzali tzv. Image kartu, čiže platobnú kartu s voliteľnou potlačou. Fajn, dal som si spraviť prvú s firemným logom … Nedošlo ani potvrdenie o akceptácii ani zamietnutie. Tak som to skúsil druhý krát. To isté. Nakoniec mám teda štandartnú potlač.

Pred dvoma mesiacmi ma však nahnevali o kúsok viac. Vyberal som v krátkom časovom horizonte väčšie sumy peňazí, keďže som platil nejaké služby a tovar. Nie som typ človeka, čo si pamätá výbery a zostatok, preto mi každé ráno chodí aktuálny disponibilný zostatok mailom. V jeden deň som šiel vybrať sumu okolo 200 – 300 Sk, keď mi bankomat oznámil, že nemám dostatočnú hotovosť na účte (ráno ešte bola) … WTF??? Overil som si zostatok priamo v magickom stroji zvanom bankomat a ostal som v nemom úžase … Na displeji svietilo -10 400 Sk . Veľmi rýchlo som nabehol do pobočky a zisťoval, čo sa deje. Odpoveď ma viac než šokovala. Vďaka tomu, že som vyberal z iných bankomatov, než ČSOB (ja za to nemôžem, že v Bratislave ich majú cca 15) mi boli výbery zaúčtované až po vyše 14tich dňoch! Čiže môj disponibilný zostatok bol viac než neaktuálny!

Najviac ma zarazil jeden fakt. Tesne po výbere z bankomatu mi vedia poslať 2 SMS o zostávajúcom limite na karte pre daný deň. Ale odrátať z disponibilného zostatku alebo ihneď zriadiť blokáciu na účte s danou sumou nie! Prečo potom nemá s tým problém TatraBanka alebo iné spoločnosti? Tento problém nemám len ja. Dnes ráno, keď sme so Zuzkou šli do práce, jej došli SMS o pohyboch na účte z minulého týždňa. SMS o výberoch starých 5-6 dní! Obaja preto už zvažujeme jednu vec. Zrušenie účtov v ČSOB a prechod do inej banky. A čo Vy? Máte podobné skúsenosti?

eMDi

Blogger, webdeveloper, linuxák, F1 Fan

4 thoughts to “Absencia logiky podaktorých firiem”

  1. mam ucet vo VUB banke, teraz som otvoril jeden firemny este v MBank a co sa tyke VUB-cky nemam absolutne ziadny problem. Vsetko je vzdy pekne aktualne a svieti tak ako ma 🙂
    iba IB je nedostupny v case okolo 19-20 hod. koli refreshom. Inak je vsetko v poriadku.

  2. zlaty EuroTel, ti buzeranti co ich kupili pokaslali co sa dalo — cele roky orange vynucoval dobijanie primy, prisiel aj o2, ktory toto svinstvo tiez praktikuje a teraz tu nemame ani jedneho normalneho operatora

    mohol by sa zjavit nejaky slovensky oskar, s tymito zlodejmi uz nechcem mat nic spolocne

Pridaj komentár

%d blogerom sa páči toto: