Skip to main content

Nerobte z ľudí volov!

Vývoj udalostí na Slovensku za posledných pár dní nenechal nikoho z nás kľudným, okrem flegmatikov. Najviac však asi zarezonovali včerajšie udalosti v súvislosti so spoločnosťou Websupport.

Len pár dňami som napísal blog, v ktorom som jasne vyjadril svoj názor na súčasný politický kabinet. Moje ostrejšie slová pochopiteľne pobúrili viacerých čitateľov. Vtedy som prirovnával nášho premiéra k najznámejšej postavičke českej blogerskej scény – Radkovi Hulánovi. Vtedy to bolo len o povahách či nefundovanosti v niektorých veciach.

Dnes sa pozrieme na ďaľšie výčiny. Okrem absurdných nápadov sa vyznamenali aj mnohými prešľapmi (medzi mnohými môžem spomenúť zdokumentované prekročenie rýchlosti ministra vnútra – Kaliňáka či „pomalá“ jazda cca 200 km/h šéfa polície Packu). Úplnou sprostosťou sa dá nazvať včerajší počin polície, ktorá zhabala servre spoločnosti Websupport , čím spôsobila jej klientom škody dosahujúce miliónové straty i ohrozenie dôveryhodnosti v očiach ich klientov. Dôvodom bolo podozrenie v súvislosti s minuloročným atakom do siete NBÚ, ktoré však podľa môjho názoru si je na vine samo. Úplnou perličkou bolo konštatovanie:

Odniekiaľ mali IP adresu jedného nášho serveru, pretože má podľa nich mať spojitosť s hacknutím Národného bezpečnostného úradu. Prišli k tým serverom a nevedeli, ktorý chcú, a preto sa snažili zobrať všetky. Nechali nám tam pritom ďalšie servery, ktoré sú inde a ktoré majú rovnakú spojitosť s naším webhostingom.

Ja som sa nevedel dosmiať, keď som to prečítal a nechápal som, ako môže niekto platený z našich daní sa tak stupídne zachovať. Postup polície dokonca odobril aj jeden advokát, nad čím sa mi pozastavuje rozum, pretože keď niekto odobrí zásah do súkromia či obchodného tajomstva firiem, ktoré neboli nijak zakomponované do ataku na sieť amatérsky zabezpečeného NBÚ a spôsobí im škody, ktoré sa v konečnom dôsledku pohybujú v miliónových číslach, nazdávam sa potom, že keď blogeri sa rozhodnú 24 hodín denne paparazzovať súkromie celého vládneho dokumentu a zverejňovať ho na svojich blogoch, tak to bude tiež potom v poriadku. Alebo platí pre každého iný meter?

Aj z tohto dôvodu podporím petíciu za vypísanie nových volieb, ktorú nájdete aj Vy na stránkach SocDem . Dosť bolo ficovlády. Pretože dostávajú po papuli čestní občania …

Ak aj Vás pobúrilo mierne amatérske počíňanie našej polície, zapojte sa do kampane zverejnením banneru alebo aj účasťou na zajtrajšej akcii.

banner na podporu používateľov webhostingu
banner na podporu používateľov webhostingu

banner môžete smerovať na:

http://www.samuso.sk/blog/2007/06/28/webhosting-v-bananovej-republike/

eMDi

Blogger, webdeveloper, linuxák, F1 Fan

5 thoughts to “Nerobte z ľudí volov!”

  1. hups … tak ten dlzen neviem ako sa tam dostal :-/ opravim. a Fico? netvrdim, ale necudoval by som sa, keby dal tomu zelenu …

  2. Som rád, že ťa akcia oslovila, ale s Ficom by som toto nespájal. Môže za všeličo, ale za toto nie.
    BTW, v banneri máš chybku, „amatérskym“ sa píše bez toho druhého dĺžňa.

Pridaj komentár

%d blogerom sa páči toto: