Skip to main content
Ocenenie / soška

OTO 2011 – huh?

Priznám sa, že blog dosť zanedbávam i napriek sľubu, že budem pravidelnejšie blogovať. No niečo ma dnes donútilo pridať tento post. Neviem, či je to sklamanie, či zhrozenie alebo pocit úplnej bezmocnosti.

Len nedávno Slovensko bolo rozdelené na dva väčšie tábory. Po veľkolepom promo na anketu Slávik 2011 ostala veľká skupina zdesená, zhrozená a sklamaná. Nemali slov, pritom veľmi veľká skupina ľudí program chválila. Neviem, mal som zmiešané pocity. Niektoré dobré a vtipné momenty kazili momenty s až prílišným sexuálnym podtónom. Podtitul v upútavkách hovoril jasne … Nezabudnuteľný. Tým sa určite bezpochyby stal. V tej dobe ešte však nikto netušil, čo príde. Že príde ešte niečo horšie. Vačšia pohroma. Tentoraz na inej televízii.

 

OTO 2011 – najhorší v histórii?

Či súhlasíte s vyššie uvedeným, nechám na Vás. Ja som ostal sklamaný. Veľmi som sa tešil na program už dlhé týždne, program mal určitú úroveň po minulé roky, i keď snáď nikdy to nebolo bez chyby. Nenechal som sa odradiť ani negativizmom z Turecka zo Záhorskej Bystrice, ktoré mi pripomínalo plač dieťaťa, keď mu vezmete lízatko. Mrzelo ma to kvôli moderátorom, tvorcom i samotným divákom. S jedným z nominovaných som bol pred pár týždňami na káve a sklamanie v očiach svietilo priam boldom o veľkosti 96 pixelov. Ten dotyčný bol smutný práve kvôli divákom. Moderátori bez divákov totiž nie sú moderátori a diváci bez moderátorov divákmi.

Mediálna prestrelka, ktorá sa rozprúdila dvíhala tlak a napínala na zvracanie. Po dnešku mám pocit, že mali v Záhorskej Bystrici k dispozícii pracovnú verziu scenáru. Bohužiaľ, aj táto kauza sa však podpísala na kvalite a úrovni programu.

 

Zhrnutie kladov a záporov večera

Úvodné intro na štýl Lokal TV s Pištom Lakatošom malo svoj pôvab, i keď nemuselo každému sadnúť. Následná konverzácia hostiteľov večera v nárečí bola milá, pre mnohých nudná a … Už otrepaná. Priveľa bolo aj narážok na rôzne kauzy. Chyba. Všetkého veľa škodí a myslím si, že ľuďom skrátka niektoré aféry a kauzy a gorily a neviemčovšetkoešte už mierne lezú, takpovediac, krkom … Snáď červavou čerešničkou na pomačkanej torte bolo doslovne násilné pchanie humoru za každú cenu vždy … a všade. O opakovaných fóroch, či kopírovaniach iných napadov ani nehovoriac.

 
Ale aby sa nepovedalo, boli aj svetlé momenty. Potešili niektoré nominácie, potešili aj niektorí výhercovia. Scéna nebola násilná i priestor pre divákov ušiel. No a samozrejme aj niektoré dokrútky. No to bolo asi tak všetko.

 

Fail večera

Tak toto je snáď absolútny víťaz. Žrebovanie víťaza a pozvanie výpalníkov na návštevu k výherkyni. Bolo vážne nutné zobraziť úplnú adresu výherkyne???

 
Tohoročné vyhlasovanie ankety OTO hodnotím ako najhoršie, aké som doteraz videl. Zjavne podobné pocity nemali len hostia v SND, ale i Bohumil Stejskal vo svojom live zápisníku mal podobné pocity. A pritom stačilo málo. Netlačiť na pílu. Dodať viac serióznosti a vážnosti. Napríklad humor a vtip ponechať len na dokrútky a prípadné náhodné bonmoty. Nechať účinkujúcich byť samých sebou. Možno vľúdnosť a pokora by nezaškodili. Tvorcovia majú rok na reparát. Škoda, mohol to byť pekný večer …

eMDi

Blogger, webdeveloper, linuxák, F1 Fan

One thought to “OTO 2011 – huh?”

Pridaj komentár

%d blogerom sa páči toto: