Skip to main content

Šmolkovia – zabudnutá dedinka ? Určite choďte!

Odkedy máme deti, je problém si pozrieť v kľude doma nejaký film, v kine už tobôž. Keďže deti pomaly rastú, situácia sa začína meniť. A nám sa cez víkend naskytla príležitosť ísť spolu do kina, konkrétne na Šmolkovia – Zabudnutá dedinka . Oplatí sa ísť?

Šmolkovia nás mnohých sprevádzali už ako malých, ich popularita však aj napriek záplave detských TV staníc a neustále nových animákov začína opäť stúpať. S verziou so živými hercami síce dieru do sveta nespravili, no toto voľné pokračovanie ju má šancu spraviť.

V 3D je to skvelé

Aktuálne sa Šmolkovia premietajú v kinách po celom Slovensku a sú premietania v klasickom 2D, ale aj v 3D. My sme v sobotu vyskúšali práve tú druhú verziu a odhliadnúc od faktu, že pre mňa a manželku bola návšteva 3D kina premiérová (cítil som sa ako Alica v ríši divov), musím konštatovať, že 3D sa rozhodne oplatí. Celý príbeh, ktorý je zasadený do farebnej exotickej flóry tak vyzerá v spojení s rýchlou dynamikou obrazu priam úžasne.

A čo zvuk?

Hudba bola príjemná a nepôsobila rušivo, zvukové efekty sú samozrejme tiež výborné. Keďže sa jedná o kreslenú rozprávku určenú primárne deťom, prirodzene nechýbal ani slovenský dabing. Ten bol vybraný podľa mňa viac než dobre a hlasy Maja Miezgu, Zuzany Šebovej, či Petra Marcina mi k postavám pasovali ako zadok na šerblík.

Aj starý znalec sa dozvedel niečo nové

Dejová línia sa však postarala o nové informácie o šmolkoch. Dej sa neodohrával primárne v dedinke Šmolkov, ba ani v Gargamelovom príbytku, ako by ste mnohí očakávali. Dokonca aj samotní šmolkovia ostali prekvapení, že nie sú jediní a že Šmolinka nie je Šmolinka 🙂 Potešia aj mnohé sarkastické a ironické poznámky postáv, na ktorých sa isto zabavíte 🙂

Šmolkovia – zhodnotenie na záver

animácia a efekty (hlavne v 3D)
farebnosť
dej, humor
dabing
easter eggs v titulkoch

– miestami až prirýchle efekty alebo prestrihy
– prístupnosť od siedmych rokov

Suma sumárum, ak hľadáte rodinný titul, na ktorý ísť, šmolkov môžem vrelo odporúčať.

P.S.: Aj keď sa to možno zdá, tento post nie je PR článok, ale je písaný z mojej vlastnej iniciatívy.

eMDi

Blogger, webdeveloper, linuxák, F1 Fan

Pridaj komentár

%d blogerom sa páči toto: