Skip to main content

Lumpenproletariát vo vedení štátu

Rozpisovať sa o kvalite alebo psychickom zdraví našej vlády zdá sa už nemá zmysel. Ale nedávna kauza „podpis“ je ďaľšie, ťažko stráviteľné, sústo.

Netransparetné prideľovanie pozemkov, rozkrádanie štátu, či potláčanie slobody slova v podobe nového tlačového zákona sú len jedny z mála chuťoviek uvarených v našej vládnej kuchyni. Čerstvá kauza z dielne vládnej SNS snáď ani neprekvapila. To, že absencie v parlamente sú tak bežným javom ako aj na našich školách je známe. Ale aby niekto bral za absenciu aj peniaze, je nehoráznosť.

Je to nefér už len kvôli nám, pracujúcim. Chodíme dennodenne do práce, aby sme si zarobili peniaze, ktoré v určitom množstve vraciame štátu. Každý deň dovolenky alebo PNky sa celkom zaujímavo premietne aj do koncomesačného ohodnotenia. Sám som bol pred tromi týždňami chorý, avšak veľa absencie som si nemohol dovoliť, pretože výplata závratnou rýchlosťou klesala.

A zločinec Slota, ktorý po mnohých rokoch bačovania zanechal Žiline mnohomiliónovú sekeru , si nechodí do parlamentu, ale plat poberá. Prečo? Vždy verný psík – poslanec Rafaj – ho jednoducho podpíše, len aby sa nepovedalo. Alebo doktor nedá Slotovi ospravedlnenku. Skutočnosť, ktorú dokázali aj zábery v televízii, či pozzorovanie redaktorov denníka SME to len potvrdzujú.

Ale aká by to bola vládna koalícia, keby nekryla svojich členov … Potvrdil to aj Pavol Paška, ktorý oznámil , že sa nič také nestalo.

Celkom milo a vtipne na to reagovala televízia JOJ, ktorá tematicky poňala jedno vysielanie mojich obľúbených Novin Plus.

Čo ostáva nám, úbohej slovači? Napríklad po daňovom priznaní oznámiť úradu, že sme daňové priznanie odovzdali a príslušnú čiastku zaplatili. Aj keď to tak nebolo. Ale keď sme to tak povedali, tak to asi aj bude, nie? Veď čo, nech je zábava v tom našom Kocúrkove …

eMDi

Blogger, webdeveloper, linuxák, F1 Fan

Pridaj komentár

%d blogerom sa páči toto: