Skip to main content
Lyžovanie

Lyžovačka v Alpách

Autá síce na Slovensku ešte nemusíme každé ráno odhrabávať od nánosov snehu, teploty sa tiež stále k tým mínusovým nepribližujú, ale vďaka našim mobilným operátorom a ich vianočným reklamám si môžeme byť istí, že sa zima nezadržateľne blíži. So zimou prichádzajú aj obľúbené zimné športy ako lyžovanie (lyžovačka) a snowboardovanie a mnohí sa na to už tešia.

Otázkou je, kde sa vybrať za lyžovačkou. Väčšina Slovákov stále preferuje slovenské pohoria. Je jasné, že slovenské hory sú krásne a aj lyžovanie na Slovensku má svoje čaro a špecifickú atmosféru. Bohužiaľ, ako to už v tejto krajine chodí, nie všetko je ideálne.

Kam ísť?

Najväčším problémom slovenských lyžiarskych stredísk je nízka kvalita služby a malá sieť lyžiarsky tratí, ktorá je samozrejme ovplyvnená geografickými podmienkami. No a samozrejme, ako to už chodí, služby slovenské, ale ceny európske.
Určite nechcem zatracovať slovenskú prírodu a lyžovačka na Slovensku určite má svoje čaro, ale prečo nevyskúšať aj niečo iné a tým určite nemyslím lyžovačku na Stuhlecku alebo na Semmeringu, ktoré síce sú už v Rakúsku a teda v Alpách, ale stále to nie je tak celkom to pravé orechové.

Alpy na dosah

Synonymom lyžovania v Alpách sa pre Slovensko stalo Rakúsko a pritom zabúdajú, že Alpy sú aj vo Francúzsku, Švajčiarsku či Taliansku. Práve lyžovanie v Taliansku alebo Francúzsku často môže byť na oveľa vyššej úrovni ako v Rakúsku. Lyžiarske strediská sú dosť špecifické a možno budete prekvapení aj tým, ako rozdielny môže byť sneh na Slovensku, v Rakúsku a v Taliansku.

Hlavnou výhodou Álp a všeobecne lyžovania v zahraničí sú predovšetkým služby na úplne inej úrovni. A to jak priamo na svahu, tak aj v okolitých ubytovacích a reštauračných zariadeniach. Tiež väčšina alpských stredísk ponúka oveľa viac kilometrov svahov, kde si každý nájde ten ideálny pre seba.
Väčšina Slovákov na cestu do Álp využije auto, ale dá sa ísť aj autobusom a tiež je možné zohnať aj lacné letenky, vďaka ktorým bude vaša cesta pohodlnejšia.

eMDi

Blogger, webdeveloper, linuxák, F1 Fan

Pridaj komentár

%d blogerom sa páči toto: