Skip to main content

Výpadok Čas.sk

Bulvár nás obklopuje všade. Či je to televízia, rozhlas, internet alebo tlač.

Popredný slovenský zástupca v oblasti bulváru – denník Nový Čas – má aj svoje internetové vydanie, ktoré niekoľko rokov prevádzkoval na doméne bleskovky.sk . Po spore s partnerskou firmou Zoznam, kde došlo aj na právne ťahanice, obe strany prestali využívať danú adresu a každá si zriadila svoju aj s následnou promo. Ringier ako vydavateľ Nového Času začal od nuly, zriadil doménu Čas.sk , urobil nový portál v novom šate, ktorý sa pomerne rýchlo etabloval. Dnes od doobedia je však doména Čas.sk nedostupná. Spočiatku iba prehliadač hlásil, že požadovaný server má dlhú odozvu, avšak v posledných minútach už hlási chybu 404 – Not found. Pri komunikácii s jedným zo zamestnancov som dostal len strohú odpoveď :

nemozem sa k tomu vyjadrovat

Môžme sa len domnievať, čo sa môže asi diať. Možný je výpadok internetového providera, problém s hardwareom ale nie je vylúčený ani útok zo strany crackerov. Pred rokom sa posledne spomínaná možnosť prihodila aj službe vybrali.sme.sk, o ktorom som v tomto blogposte.

eMDi

Blogger, webdeveloper, linuxák, F1 Fan

5 thoughts to “Výpadok Čas.sk”

  1. 2 Marian Pavel: dakujem za komentar. tusil som, ze nieco take to bude, ludia su svine. chvalabohu sa to podarilo podchytit a eliminovat aspon vacsinu tlaku. Je to neprijemne, ked niekto nema co robit. Samozrejme moj nazor alebo dohady neboli myslene v zlom, moze sa to stat komukolvek. Preto aj chapem Vase zdrzanlive postoje v pociatkoch. Drzim palce, aby sa to ukludnilo a mohli ste fungovat bez problemov dalej.

  2. Videl som vase uvahy na Medialne – od zaciatku islo o DDos utok, no pokym boli problemy na switchi, nemienili sme spekulovat o utokoch a radsej sme popisali technicke problemy. Tie v skutocnosti neboli, vsetko suviselo s DDos. Ten trva este stale, uz viac ako 23 hodin.

Pridaj komentár

%d blogerom sa páči toto: