Skip to main content

Stratené hodnoty

Dianie okolo mňa či nás mi v poslednej dobe nedá pokoja. Prečo. Je veľa dôvodov.

Ľahostajnosť, ľudské osudy či iné vtipné veci.
Možno by som začal odzadu .. Minulý týždeň. Určite mnohí z Vás zaregistrovali nehodu troch súprav električiek v Bratislave. Kde bol problém? Ľahostajnosť. V priebehu troch dní však dosšlo k piatim nehodám električiek. Stále len ľahostajnosť a nič iné.
Tisne sa mi na jazyk otázka, že či zainteresovaní mali všetko mfp, keď si dovolili takú ľahostajnosť.

Pre ďaľšie prípady netreba ísť ďaleko. Vodiči áut. Sám jazdím a netvrdím, že predpisovo. Rozhodne mám však svoje medze a snažím sa neohrozovať ostatných (okrem dynastyho – hik! 🙂 ) . Nie raz vidím doslovne závody v meste, v uličkách, všade.

(In)tolerancia voči sebe navzájom. Vidím to v MHD, na uliciach, v domoch … Všade vôkol nás začína vládnúť akási morálna anarchia. Vyprcháva z nás ľudskosť …

A možno na záver niečo, čo ma už dávnejšie inšpirovalo k napísaniu tohto blogu. Vzťahy medzi nami. Medzi ľuďmi a kamarátmi. Ozajstné kamarátstvo je úprimné a korektné. Aký požičaj, taký vráť. Ja sám som za úprimnosť a otvorenosť a de facto vyžadujem, keď mi ľudia vytknú prípadnú chybu, lebo nie som neomylný. Snažím sa napraviť a s ľuďmi vychádzať. Snažím sa vystríhať opakovaným chybám.

Stalo sa mi totižto toto: mam jednu (verím, že ešte) veľmi dobrú kamarátku a veľmi sme si rozumeli. Klamal by som, keby som povedal, že som sa pri nej nedopustil nijakého faux pas .. Lenže už je to nejaký ten piatok, čo ma akokeby ignoruje. Neviem, čo sa stalo, neviem kde som urobil kiks .. Prečo? Možno tu chýba tá otvorenosť. Možno je to len prejav globálneho strácania hodnôt. Zatvárame sa všetci pred okolitým svetom do ulity? Kašleme na hodnoty, lebo nám svet ublížil? Neviem ..
Rozhodne som dotyčnú nechcel teraz nijak nahnevať. Len som chcel napísať, že ak som sa dopustil chyby, že ma to mrzí. Keď už nemá záujem sa so mnou priateliť, akceptujem. Jediné čo chcem, je vedieť dôvod. Mať aspoň tú jednu hodnotu v ruke. Hodnotu, ktorá má aspoň pre mňa veľký význam.

Želám všetkým Veselú Veľkú noc 😉

eMDi

Blogger, webdeveloper, linuxák, F1 Fan

Pridaj komentár

%d blogerom sa páči toto: