Skip to main content

iPhone ošiaľ zahltil Slovensko aj internet – zbytočne …

Včera bol pre viacerých ten deň D. Tá dlhoočakávaná a vytúžená udalosť nielen týchto prázdnin ale pre viacerých aj udalosť roka (kam sa hrabe dedo mráz …). Ale všetko má svoje ale.

Hoci predaj iPhone-u sa začal už dávnejšie, na Slovensku sa začal ešte len včera. Pompézna kampaň či predregistrácia samozrejme nemohli chýbať a ceny či iné doplnkové informácie sa pochopiteľne tajili do poslednej chvíle. Pýtal som sa pár známych, či ho plánujú kúpiť (Depi ho má už dávnejšie), okrem kolegu nemá oň záujem nikto. Ani sa nečudujem, najmä keď som si dnes prečítal článok o iPhone od Matúsa Vencúrika.

Hovorí sa, že značka predáva. Apple si vytvorilo meno za tie roky, jeho produkty sa prezentujú ako pokrokové a designovo nadčasové. Pochopiteľne sa to prejavuje aj na cene samotných produktov. Na Slovensku sa od včera večera predalo podľa mojich úsudkov a informácií niečo cez 1000 kusov. Ich dotované ceny samozrejme záležia od paušálu, ktorý si zvolí zákazník, najlacnejší je za korunu avšak s paušálom za vyše 3 tisíc korún. Drahý špás, keď vezmeme v úvahu, že táto technická sranda nemá BlueTooth, absentujú MMSky alebo iné technické obmedzenia.

Podľa mňa bola celá bublina na Slovensku okolo iPhonu zbytočne nafúknutá. Cenovo prijateľnejším mobilom s dotykovou obrazovkou je KF700 od LG, ktoré mám v tejto dobe na testovaní a už budúci týždeň zverejním recenziu. Dovolím si tvrdiť, že je to rozhodne dôstojný konkurent iPhonu. Ja ostávam verný Nokii aj naďalej a užívam si čerstvo zakúpenú nokiu N95 8GB, o ktorej plusoch a mínusoch sa tiež zmienim.

P.S.: Šušká sa, že tento alebo budúci týždeň uvedie iPhone aj Slovenské O2 … 🙂

eMDi

Blogger, webdeveloper, linuxák, F1 Fan

Pridaj komentár

%d blogerom sa páči toto: