Skip to main content

DOD v Markíze? Opäť megafail!

Trhová televízna jednotka každoročne usporadúva pri príležitosti svojích narodenín Deň otvorených dverí (DOD), aby sa ľudia mohli pozrieť do zákulisia najsledovanejšej televízie. Pre mnohých príjemný zážitok, ale žial pre viacerých stres a utrpenie. Najväčším kameňom úrazu, tak ako každý rok, je skolabovanie dopravy.

Za tých 13 alebo 14 rokov, čo sa DOD usporadúva by sa očakávalo, že sa kompetentní ľudia snáď poučia, ale ako vidno, žiaľ nie. Dnešok podľa mnohých len kopíroval problémy z minulých rokov.

Kto pozná cestu do areálu televízie, vie, že tam ide v rámci MHD len spoj linky č. 37. Linky ktorá má cez víkend 20 minútový interval. Kvôli DOD bola síce nasadená posilová doprava, ktorá však na desaťtisíce ľudí smerujúcich do areálu nestačila, nakoľko bola nastavená na cca 10 minútový interval. Preplnené linky však vďaka enormnému návalu áut, ktorý vytvoril rozsiahle kolóny už od beztak stiesnených cestných pomerov pri areáli televízie, až niekde po Lamač.


Zväčšiť mapu

Celý zvýraznený úsek na mape sú cca. 3,3 km , čo autobus či auto spraví maximálne za 7 minút. Dnes to trvalo aj hodinu. Dôvod? Zlyhanie. Ťažko povedať, kto presne zlyhal. No očakával som, že sa niekde zriadia záchytné parkoviská, odkiaľ by premávala kyvadlová doprava do areálu televízie, výrazne sa obmedzí parkovanie vozidiel v okolí televízie bez povolenia a samotné spoje z mesta by neboli len spod Nového Mosta, keďže veľké množstvo ľudí pricestovalo vlakom a nástup ľudí do vozidiel na zastávke Patrónka nebol takmer vôbec možný. Podľa informácií na dispečerskom fóre na imhd.sk, boli vozdidlá smerujúce do Záhorskej Bystrice plné už na nástupnej zastávke.

Suma sumárum: tieto, dlhé roky sa opakujúce, problémy odrádzajú veľa záujemcov o návštevu televízie. Ale na to, aby sa niečo zmenilo, by niektorí najprv museli chcieť.

 
Ak ste v afekte po tejto negatívnej skúsenosti s Markízou radšej vyhodili televízor z okna, tak po novom sa môžete pozrieť v katalógu Topshopping v ich kategórií s televízormi 🙂

eMDi

Blogger, webdeveloper, linuxák, F1 Fan

4 thoughts to “DOD v Markíze? Opäť megafail!”

  1. hlava: jasne, ale zial, nie vsetci mali tolko vedomosti … a preco to nereguloval nikto?
    Mi-So: lebo sa hovori, ze 2x do tej istej rieky nevstupis, tak som cakal, ze sa poucili …

  2. stacilo pouzit hlavu a ist po dialnici a na novom privadzaci odbocit na stupavu a vratit sa. Bolo to dlhsie na kilometre, ale vyrazne kratsie na cas 😉

Pridaj komentár

%d blogerom sa páči toto: