Skip to main content

WebSupport má opäť výpadok!

Len nedávno došlo k vyše 24-hodinovému výpadku domén hosťovaných na serveroch spoločnosti WebSupport vinou polície a dnes sa situácia opakuje.

Tentokrát však nebola na vine polícia ako sa mnohí možno domievali. Podľa posledných informácií bola narušená konfigurácia Cisco V-netu v SIX-e, ktorý je poskytovateľom pripojenia pre servre spoločnosti WebSupport. Ďaľšou správou bola aj informácia o včerajších (9.8.2007) DOS útokoch na ich servre. Bohužiaľ sa mi nepodarilo dovolať do peeringového centra a zistiť ďaľšie informácie.

Oficiálne stanovisko spoločnosti by malo byť zverejnené v najbližšom čase. Akonáhle ho obdržím, zverejním ho v tomto článku.

Akoby okolnosti chceli vytiahnuť nedávne poškodenie tejto spoločnosti Políciou SR a s tým otázku, či dojde k odškodneniu spoločnosti WebSupport alebo jej klientov, ktorí utrpeli nemalé straty vďaka jej neodbornému zásahu. Alebo sme naozaj v Banánovej republike?

eMDi

Blogger, webdeveloper, linuxák, F1 Fan

6 thoughts to “WebSupport má opäť výpadok!”

  1. Vypadky nasich sluzieb boli sposobene zlyhanim hardwaru
    nasho poskytovatela serverhousingu. Uz by malo byt vsetko
    v poriadku a funkcne.

    Bohuzial tento druh vypadkov sa z nasej strany
    neda eliminovat. Z nasej strany je spravene maximum
    preto, aby sa to neopakovalo a bol zabezpeceny bezproblemovy
    chod nasich sluzieb. Podobny vypadok by sa uz nemal opakovat.

    Ospravednujeme sa za sposobene problemy
    a dakujeme za pochopenie.

    Tento mail mi poslali po tom co sa sa pytal co sa stalo.

  2. neviem preco to davas do suvisu s WS, tento vypadok sa dotkol vsetkych ostatnych klientov vnet-u (napriklad televizie ta3 a pod)

    co sa WS tyka, tak to je iba zhoda nahod kedze nedavno stahovali servery do vnet-u … takze tak

  3. Podľa informácií Živé.sk providerovi Vnet dnes okolo 13. hodiny odišiel hlavný router v Slovenskom peeringovom centre (SIX). Nedostupných je tak niekoľko popredných slovenských webov, napríklad web televízie TA3, stránky Booom.sk, Stella Centra; Zdravie.sk či vybrané weby, hostované spoločnosťami WebSupport a Atlantis.

Pridaj komentár

%d blogerom sa páči toto: