Skip to main content

Must have aplikácia pre vodičov

Jazdím rád a jazdím veľa. Ešte sa nám len máj presúva do svojej druhej polovice a ja už mam toho roku najazdených cez 25.000 km. Pri toľkom čase stráveným za volantom nie je na škodu mať aj nejakých pomocníkov. Waze je samozrejme jedným z nich, no aspoň v Bratislave mu sekunduje nemenej užitočná aplikácia.

Bratislava nie je len obchvat, ale aj veľké množstvo križovatiek, cez ktoré človek musí prejsť a nie vždy natrafí na tzv. zelenú vlnu, ale častokrát práve na červenú skoro všade. Pre ľudí s manuálnou prevodovkou je šikovným pomocníkom aplikácia Semafory Bratislava , vďaka ktorej viete na viac ako 30tich križovatkách, kedy Vám naskočí zelená (pokiaľ nie je križovatka riadená dynamicky).

Nemusíte tak mať minútu zošlapnutú spojku s pocitom štartu z križovatky do troch sekúnd alebo miesto zatiahnutia ručnej brzdy držať nohu na brzde a hlavne vo večerných hodinách tak oslňovať za Vami stojacich vodičov.

Po spustení aplikácie už len stačí spustiť Vašu obľúbenú navigáciu (Waze, Google Mapy, Sygic) a pri zastavení na podporovanej križovatke sa Vám automaticky zobrazí odpočet do zelenej. Za niekoľko mesiacov používania musím zhodnotiť aplikáciu na výbornú, väčšina podporovaných križovatiek je správne zobrazená aj v aplikácii, ďaľším plus je aj pravidelná aktualizácia databázy a možnosť hlásenia nepresností cez webový formulár. A čo vy? Tiež používate nejakú šikovnú aplikáciu, ktorá uľahčuje život nám – vodičom? Za vaše tipy v komentároch vopred ďakujem!

eMDi

Blogger, webdeveloper, linuxák, F1 Fan

Pridaj komentár

%d blogerom sa páči toto: